Annemieke op bezoek! Blog 2

Naast het bezoeken van de kinderen moeten er ook boodschappen gedaan worden.

Met een busje gaan we naar de lokale markt. Een stortvloed van kleurige mensen, de rode modderige straten, de geuren (af en toe iets minder lekker), kinderen die met hun prachtige donkere ogen je aankijken, alles bij elkaar een prachtig schouwspel! Als je in de wijk loopt, hoor je regelmatig toebab (blanke).

De mensen proberen hier t hoofd boven water te houden. Wij hebben te maken met inflatie, in Gambia gaan de prijzen soms met 100 % omhoog. Als je het al moeilijk had, wordt het nu alleen maar pittiger. Schrijnend om te zien!

In de wijk komen we een jongen tegen die gesponsord wordt. Hij heeft een infectie aan zijn voet. Jordy benadrukt dat hier snel actie op ondernomen moet worden om erger te voorkomen. Lamin gaat dit verder oppakken.

Het is mooi om te zien hoe bevlogen en bewogen Lamin is. Veel gezinnen spreken geen Engels en dan voert Lamin het gesprek en vertaalt voor Jordy. Met dezelfde passie als Jordy zet hij zich in en pakt veel zaken op. Dreamteam!

Vier op een rij… Blog 3

Vier leerkrachten op een rij. Geweldig leuke gesprekken! Op de inhoud maar op een gegeven moment krijgen we het over het type leerkracht.

Sommige leerkrachten zijn heel grappig (Mohammed, man rechts). Hij geeft les op het speciaal onderwijs. Bijzonder hoe bevlogen hij is! Eén van de kinderen op zijn compound heet Jordy, genoemd naar……! Heel bijzonder!

Sommige leerkrachten werken heel hard (Lamin). Hij heeft twee banen om zichzelf te onderhouden, naast zijn werk voor de stichting.

Sommige leerkrachten eten altijd (Jordy) en sommige leerkrachten kletsen altijd (geen idee over wie ze t hebben).

Blog 4

Als je de poort doorgaat in het huis waar we verblijven (bij Maks en Lucie Bojang, zo lief en gastvrij!), stap je in het rode zand van Afrika.

Twee straten verder is het geldwisselkantoor. Jordy is vaste klant en wordt vriendelijk begroet. Met stapels dalasi’s stappen we weer naar buiten. Er staat weer een hoop op het programma.

We gaan naar een winkel om boeken te kopen. Op veel scholen heeft alleen de leerkracht een boek, de kinderen via onze stichting zitten op scholen waar ze dit ook zelf hebben. Je moet ze alleen wel zelf kopen en dat gaan we nu doen.

Ook is er jongen die naar een nieuwe school gaat en dat is best een eindje weg voor hem. We gaan voor hem een nieuwe fiets kopen (ruim begrip, voor hem is het een nieuwe).

Dan krijgen een aantal kinderen boeken, potloden en pennen die we net gekocht hebben.

Jordy is geliefd, dat hoor en zie je. Hij komt een compound binnen en de kinderen stormen op hem af! JORDYYYYYYY! Zo mooi om te zien.

Er is weer megaveel geregeld vandaag, echt bizar. En dat in de zinderende hitte!

Mooi om te zien wat voor warme contacten Jordy heeft. De Gambianen noemen hem niet voor niets een Gambiaan! En terecht !

Dussss…. Blog 5

Gisteren heeft Maks Bojang ons nog geholpen. Hij reed ons en we hebben nog verschillende zakken rijst weg kunnen brengen naar verschillende families. We doen soms zoveel dat ik niet alles beschrijf, anders worden het zulke lange verhalen.

Maar… we konden tussendoor dus even iets anders doen omdat we met de auto waren. De heren (Max, Lamin T en Jordy) willen me graag krokodillen laten zien. Helemaal leuk natuurlijk!

Ik met m’n Hollandse hoofd denk dan aan een dierentuin. Fijn, met een hek ervoor enzo. MAAR NEE! Ik wist niet wat ik zag!! Geen hekken!

Ik gebruikte Lamin Touray als menselijk schild (sorry kerel!). En de mannen maar lachen!

Toen werd ik ook geacht ERNAAST te zitten en hem aan te raken. Al m’n angst overboord gegooid en het gedaan!

Ik kan prima dealen met het totaal andere leven hier maar omdat ik dít even niet verwacht had, was dit even out of mijn comfort zone!

Hier vindt u de nieuwsbrieven van onze stichting.

Verslag stichting februari 2019

Stichting Balukendo Gambia

Rek nummer: NL33RABO 0365 2279 35 t.n.v. Stichting Balukendo Gambia

Molenstraat 2D

3905AP Veenendaal
Tel: 06-43970775

KvK nummer: 75036355
RSIN stichting Balukendo: 8601.16.785